Økologi

Har du nogensinde hørt om GOTS-certificering?

 

Hos Saga Copenhagen vil vi gerne være så økologiske og miljøbevidste som muligt. Det handler nemlig om vores børn og deres fremtid, men det handler også om at vi tager ansvar og gør en forskel for den verden vi overlader til vores børn.

Af den grund har det været vigtigt for os at blive GOTS-certificeret helt fra begyndelsen.

GOTS (Global Organic Textile Standard) er et internationalt anerkendt miljømærke inden for tekstilindustrien, som står for økologi og samfundsansvar. Det lille grønne mærke med den hvide skjorte, vil garantere dig, at du køber det mest miljøvenlige produkt til dit barn.

Miljømærket er din garanti for en produktion af mindst 95% organiske fibre, og en socialt ansvarlig fremstilling, der tager sig af den planet, vi alle sammen deler.

Vi er blevet certificeret fordi vi lever op til den række kriterier som GOTS-certificeringen kræver. Det er vigtigt for os, at der under hele produktionen bliver holdt en høj standard for at sikre, at du som slutbrugeren får et så miljøvenligt og kemikaliefrit produkt som muligt.

Når et produkt er GOTS-certificeret betyder det at tekstilmaterialet er 100% økologisk. Dette sikres gennem hele processen fra at frøet bliver plantet på bomuldsmarken, og helt frem til at produktet er færdigforarbejdet og pakket.

GOTS-certificeringen garanterer også social ansvarlighed gennem gode arbejdsforhold på alle de fabrikker, som vi samarbejder med. Det betyder at der er ordentlige lønninger, arbejdstider samt høj sikkerhed. Derfor vil der heller ikke være børnearbejde, tvangsarbejde, chikane eller misbrug på nogle af disse fabrikker.

Du kan læse nærmere om GOTS her: WWW.GLOBAL-STANDARD.ORG